Dobro odigrati odbranu
0

Halilhodžić: Možemo li pobijediti Francusku? Šansa uvijek postoji

Piše: Edin Isanović
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Selektor nogometne reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić dugo vremena radio je u Francuskoj i jedan je od najkompetentnijih stručnjaka koji može govoriti o sutrašnjem dvoboju BiH sa "Trikolorima“.

Nazvali smo ga u trenucima kada je putovao upravo prema Francuskoj. Ipak, korektan kao i uvijek odvojio je vremena i dao svoje mišljenje za Sarajevo-x.com o sutrašnjoj utakmici.

"Mnogi me pitaju imamo li šanse da pobijedimo. Kažem da šansa uvijek postoji. Optimizam temeljim na činjenici da BiH nema šta izgubiti, a može puno toga dobiti“, kazao je popularni Vaha.

Naglašava da izabranici Safeta Sušića trebaju igrati čvrsto u odbrani.

"Defanziva treba biti dobro organizovana. To je vrlo važno. Svakako da treba pokušati postići pogodak, a tada bi bili vrlo blizu cilja. Navijači na Stade de France odmah počinju zviždati i to će stvoriti dodatni pritisak na domaće. To može biti adut. Vjerujem da će i stručni štab bh. selekcije povući najbolje poteze“, zaključio je Halilhodžić.

Na kraju je istako da će vjerovatno uživo posmatrati utakmicu, jer je dobio pozivnicu od predsjednika Fudbalskog saveza Francuske.