Nogomet
0

Halilhodžić: Moji igrači nisu fizički spremni za 90 minuta

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Fizički su belgijski reprezentativci puno jači i u boljoj spremi od mojih nogometaša, izjavio je Vahid Halilhodžić, selektor reprezentacije Alžira, nakon poraza 2:1 od Belgije.

Pokazao se Halilhodžićev Alžir kao vrlo tvrd orah protiv favorizirane Belgije, te je do 70. minuti držao vodstvo 1:0, ali je na kraju ipak presudila velika razlika u kvaliteti.

"Dopustili smo im da previše igraju u drugom poluvremenu. Trebali smo malo više trčati, pokazati malo više hrabrosti. Nismo očekivali da će Belgija zabiti taj drugi gol. Fizički su Belgijanci puno jači od nas. Mojim igračima je nedostajalo snage u drugom poluvremenu. Neki od njih su tražili zamjenu, kaže bh. nogometni stručnjak.

"Drugo poluvrijeme je pokazalo razliku između Belgije i Alžira u iskustvu. Mi smo napravili neke male pogreške, a oni su demonstrirali svježinu. Opet, pokazali smo dosta kvalitete u našoj igri. Ja imam određeni broj igrača koji su ograničeni, oni su mladi, nemaju iskustva. Ne mogu izdržati 90 minuta. Svaki alžirski igrač mora popraviti svoju fizičku spremu za 30 do 50 posto. Belgijanci su u puno boljoj fizičkoj spremi. Uprkos tome, mogli smo čak i pobijediti. Moja momčad je dala koliko je mogla u ovom trenutku", rekao je Halilhodžić.