Nogomet
0

Halilhodžić bi rado preuzeo selekciju Tanzanije

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Taifa Stars, kako odmilja zovu nacionalnu nogometnu selekciju Tanzanije, oduševila je svojom igrom u prijateljskom susretu selektora Vahida Halilhodžića.

Halilhodžić, bh. stručnjak na klupi reprezentacije Obale Slonovače, u razgovoru s novinarima otkrio je da bi rado preuzeo ekipu Tanzanije, koju vodi Marcio Maximo, nakon što Brazilcu u junu ove godine istekne ugovor, a u slučaju da to Tanzanijski nogometni savez (TFF) poželi.

"Primio sam nebrojeno mnogo poziva iz svih dijelova svijeta, ali bih bio sretan da ostanem u Tanzaniji i treniram Taifa Starse, ukoliko me tamošnji savez bude htio", izjavio je Halilhožić, a prenosi tanzanijski list Dar Es Salam Citizen.

Bosanac je također pohvalio i nacionalni stadion, ali i upozorio tanzanijski savez, igrače i klubove da rade na stvaranju igrača svjetske kvalitete.

"Imate jedan od najboljih stadiona u Africi, ali nemate kvalitetnih igrača", kazao je Drogbin selektor, te dodao kako tamošnjim nogometašima nedostaje samopouzdanja i tehnike, koja je potrebna za pobjednički duh.

"Unaprijedite napadačku snagu i vezni red jer oni igraju glavnu ulogu u pobjeđivanju. Vaš tim se branio većinu utakmice", upozorio je Halilhodžić.