HNL
29

Hajrović strijelac u pobjedi Dinama protiv Hajduka, Gojak prije utakmice dobio poklon

Piše: K. H.
Ekipa Dinama porazila je Hajduk u meču posljednjeg 36. kola hrvatske lige rezultatom 3:1, čime su na najbolji način završili sezonu u kojoj su osvojili titulu prvaka i igrali osminu finala Evropske lige.

Prvi pogodak za Modre postigao je oporavljeni bh. nogometaš Izet Hajrović u 20. minuti, nakon što je nesebičnu asistenciju Ademija pretvorio u vodstvo svoje ekipe. To je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena, a sam Hajrović mogao je postići još jedan gol, ali mu je golman Hajduka odbranio šut.

Na početku drugog poluvremena, Dinamo je za samo 11 minuta postigao dva pogotka i tako riješio pitanje pobjednika. Oba gola postigao je Mario Gavranović u 49. i 56. minuti, a sve što je Hajduk uspio do kraja je utješni pogodak Čaktaša u 68. minuti.

Ovom pobjedom Dinamo je sezonu završio sa 92 osvojena boda i pokazao je da je bez premca u HNL-u, dok je Hajduk nakon ovog poraza pao na četvrto mjesto i nastup u Evropskoj ligi započet će od prvog pretkola.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Izet Hajrović na terenu je proveo 80 minuta, a priliku za igru u finišu meča dobio je i Amer Gojak kojeg je Dinamo prije početka utakmice nagradio prigodnim poklonom za 100 odigranih mečeva u dresu Modrih.