Nogomet
14

Hajrović odradio prvi trening sa ekipom Galatasaraya

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović odradio je prvi trening sa ekipom Galatasaraya, nakon što je jutros stigao u Antaliju, gdje je njegov klub započeo pripreme za narednu polusezonu.

Pod vodstvom italijanskog stručnjaka Roberta Mancinija, Hajrović je trenirao uz Didiera Drogbu, Urugvajca Fernanda Musleru i ostale saigrače u novom klubu.

Hajrović, koji je odnedavno novi član Galatasaraya, jutros je stigao u trening kamp turskog kluba u Antaliji gdje se nalazi na pripremama za naredni dio sezone.

On je zajedno sa Muslerom, Felipom Melom i trenerom golmana Taffarelom u Antaliju stigao iz Istanbula.

Inače, bh. reprezentativac je nakon ljekarskog pregleda, početkom sedmice potpisao ugovor sa turskim klubom na četiri i po godine.

Uprava jednog od četiri istanbulska velikana, Galatasaraya, saopštila je sinoć da će klub za bh. reprezentativca Izeta Hajrovića, švicarskom Grasshopperu isplatiti obeštećenje od 3.500.000 eura, ali da zbog ograničenja Fudbalske federacije Turske (TFF) za tog igrača još uvijek nije aktivirana licenca.

Istanbulski "crveno-žuti" će reprezentativcu Bosne i Hercegovine za drugi dio sezone 2013.-2014. isplatiti 550 hiljada eura. Hajrović će dres Galatasaraya nositi četiri sezone, počevši od sezone 2014.-2015., a garantovani prihod tog igrača za pomenuti period bit će milion i 100 hiljada eura.

Hajrović će, pored toga, zarađivati i deset hiljada eura po utakmici.

Uprava kluba navodi i da zbog ograničenja Fudbalske federacije Turske (TFF) od šest stranaca u sastavu jednog kluba u turskoj Super ligi, za tog igrača još uvijek nije aktivirana licenca.

Istanbulski klub uputio je danas dopis i Istanbulskoj berzi, kojim je uknjižen transfer Izeta Hajrovića (22).