Dinamo ispao iz LP
5

Hajrović ljut na sudiju Kuipersa: Ne znam šta mu je bilo, ona situacija nije za penal

Klix.ba
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Dinama poražena je od švicarskog Young Boysa u uzvratnom meču play-offa Lige prvaka rezultatom 2:1, čime su završili svoj put u najelitnijem nogometnom takmičenju, a nakon meča strijelac jedinog pogotka za Modre Izet Hajrović bio je razočaran, ali i zbunjen zbog nekih odluka glavnog sudije.

U prvom meču u Švicarskoj Dinamo je odigrao 1:1, a nakon pogotka Hajrovića iz prvog poluvremena činilo se da će šampion Hrvatske osigurati plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Ipak, sudija Kuipers je u 64. minuti pokazao na bijelu tačku, Hoarau je uspješno realizovao kazneni udarac, isti igrač je dvije minute poslije donio puni preokret, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu ekipi Young Boys.

Prema Hajrovićevom mišljenju, Kuipers nije trebao pokazati na bijelu tačku, a Dinamo je bio puno bolji protivnik od Švicaraca.

"Ona situacija, prema mom mišljenju, nije bila za penal, ali dobro, to je nogomet. Ne možemo vratiti vrijeme, drugi gol smo primili bezveze i veoma mi je žao. Mi smo bili puno bolji, ali ne znam, oni igraju čudan nogomet. Super smo počeli, zabili smo gol za 1:0, držali smo taj rezultat, ali ne znam šta je bilo sudiji. Nemam komentar", kazao je Hajrović.

Dodao je da se Modri sada okreću obavezama u Evropskoj ligi gdje će igrati grupnu fazu.

"Mnogo mi je žao jer su ljudi došli da nas podrže. Odradili smo dobro naš posao, bili smo bolji, nismo prošli, ali u Evropa ligi smo. Imat ćemo sigurno šest jakih utakmica, a cilj nam je bio da prezimimo u Evropi. Želimo dobro igrati, pobjeđivati i proći grupnu fazu", završio je povremeni bh. reprezentativac.