Evropska liga
112

Hajduk ispao od Evertona, Crvena zvezda izbacila Krasnodar

Piše: N. K.
Foto: Twitter/FC Everton
Foto: Twitter/FC Everton
Nogometaši Hajduka i Evertona odigrali su na Poljudu neriješeno 1:1 u revanšu play-offa Evropske lige pa su Englezi ukupnim rezultatom 3:1 plasirali se u grupnu fazu ovog takmičenja.

Splićani su u vodstvo došli dvije minute prije odlaska na odmor. Radošević je prošao nekoliko igrača i kada ih se oslobodio šutao je iz velike udaljenosti. Lopta je ušla pod prečku za veliko slavlje više od 30.000 domaćih navijača.

Ipak, samo minut igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Sigurdsson s velike udaljenosti iznenadi sve na stadionu i postigne gol vrijedan prolaza u grupnu fazu Evropske lige.

Imao je Hajduk u 65. minuti priliku ponovo doći u vodstvo nakon što je sudija Karaev dosudio penal nakon starta Williamsa. Međutim, Pickford je fantastično odbranio udarac Saida.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić igrao je cijeli meč za englesku ekipu, a stigao je zaraditi i žuti karton. S druge strane, Zvonimir Kožulj je odigrao pet posljednjih minuta u redovima Hajduka.

Crvena Zvezda se zahvaljujući golu više postignutom u gostima protiv Krasnodara plasirala u grupnu fazu Evropske lige. Večeras je slavila pobjedu od 2:1, a prvi meč u Rusiji okončan je trijumfom Krasnodara rezultatom 3:2.

Domaće je u vodstvo doveo Radonjić već u sedmoj minuti utakmice, a Kanga je u prvom minuti nastavka sjajnim golom udvostručio prednost. Nadu gostima donio je Granqvist golom iz penala, ali nije bilo dovoljno vremena za Ruse da postignu još jedan gol.

Iako je Osijek večeras slavio u u Poltenu protiv Austrije, hrvatska ekipa je ostala bez grupne faze nakon poraza od 1:2 prošle sedmice na svom terenu.

Strijelac gola za pirovu pobjedu bio je Boban u 62. minuti.