Nogomet
16

Hadžić: Atmosfera je dobra, želimo osvojiti bodove u narednim utakmicama

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Hadžić danas je stigao u Trening centar u Zenici gdje je istakao da u utakmici protiv reprezentacije Velsa očekuju dobro raspoloženje saigrača i povoljan rezultat.

"Atmosfera je dobra, loša atmosfera nam neće koristiti jer nas čeka teška utakmica. Znamo njen značaj i ovu sedmicu ćemo se pripremati kako treba za tri boda koja nam trebaju ovdje i protiv Kipra. Bit će teško, ali smo optimisti za naredne utakmice", kazao je Hadžić.

Na pitanje novinara da li će moći odgovoriti zadatku da zamijeni Muhameda Bešića, Hadžić je kazao da će o tome odlučiti selektor.

"Ja sam spreman za reprezentaciju dati sto posto, a selektor će odlučiti da li će me staviti i na koju poziciju, ali ko god to bude, vjerujem da će zamijeniti Bešića koliko bude mogao", izjavio je Hadžić.

On je dodao da Vels dolazi kao lider grupe, ali da će uspjeti odgovoriti na pravi način, uprkos problemima u kojima se nalaze.

"Vels će doći ovdje kao lider grupe, ali mi igramo u Zenici. Naši navijači će biti 12. igrač, mi ćemo biti motivisani i nama nema druge nego da ostvarimo tri boda, tako ćemo se postaviti na terenu", zaključio je Hadžić.