Nogomet
28

Anel Hadžić: Ako dobijem priliku, spreman sam zamijeniti Bešića

Piše: Edin Isanović
Anel Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Anel Hadžić, nogometaš austrijskog Sturma i reprezentativac BiH, vjeruje kako će naš državni tim odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Velsa i osvojiti tri boda.

Naglašava kako je u dobroj formi, ali da uvijek želi više i bolje i tome teži. Potom je govorio o predstojećem dvoboju Zmajeva protiv izabranika Chrisa Colemana.

"Svjesni smo značaja utakmice s Velsom. Naravno, bit će teško. Ovih dana ćemo se pripremiti maksimalno i vjerujem da u Zenici možemo osvojiti tri boda", kazao je Hadžić za Klix.ba.

Istakao je kako je uvijek maksimalno motivisan za nastup u državnom dresu.

"Svi težimo da igramo do krajnjih granica svojih mogućnosti. Spreman sam dati maksimum, ako selektor odluči da me stavi u udarnu postavu. Naravno, spreman sam zamijeniti i Bešića. Ipak, koga god šef državnog tima stavi u prvih jedanaest dat će svoj maksimum da opravda povjerenje. U to sam uvjeren", kazao je nogometaš Sturma.

Hadžić je u oktobru prošle godine, kada je bh. reprezentacija gostovala Velsu (završeno 0:0), igrao na poziciji stopera umjesto Emira Spahića. Svoj posao odradio je dobro. Prisjetio se tog okršaja.

"Igrao sam na svojoj neprirodnoj poziciji, ali mi to nije bilo ništa novo. Ušao sam u meč s namjerom da budem što bolji i da odradim posao na pravi način. Za mene je uvijek u prvom planu ekipa, ne pojedinac. Bila je teška utakmica, ali smo pokazali šta možemo", zaključio je Hadžić.