Održana sjednica UO
0

Hadžialagić novi sportski direktor FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
Rizvanović ozbiljno pristupio obavezama
Rizvanović ozbiljno pristupio obavezama
Članovi nove Uprave FK Sarajevo održali su sinoć sjednicu na kojoj je, između ostalog, imenovan v.d. sportski direktor. Naime, ovu će funkciju privremeno obavljati Edin Hadžialagić, nekadašnji nogometaš bordo tima.

Nije isključeno da nakon raspisivanja konkursa, koje će uslijediti uskoro, ostane na pomenutom radnom mjestu. Da napomenemo, nedavno je sa mjesta sportskog direktora odstupio Senad Merdanović.

"Mislim da je Hadžialagić najbolje moguće rješenje. On je danas predstavljen igračima i stručnom štabu. Već od sutra bit će u punom kapacitetu. Osnovni zadatak, uz saradnju sa šefom stručnog štaba i Upravom kluba, bit će dovođe njenovih igrača na Koševo. Pored toga radit će sve poslove u domenu sportskog direktora. U narednom periodu usvojit ćemo Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Samo osobe koje mogu odgovoriti visokim zahtjevima kluba ostat će 'unutra'.", rekao je za Sarajevo-x.com predsjednik FK Sarajevo Amir Rizvanović.

Također, bilo je govora o negativnim istupima pojedinih igrača u medijima i naglašeno je da se takve stvari u budućnosti neće tolerisati, te da se mora poštovati klupska hijerarhija.

Na sjednici se raspravljalo o sistematizaciji radnih mjesta, kao i o angažovanju novih nogometaša u bordo svlačionicu. Kao što smo već pisali, najbliži povratku na Koševo je Emir Obuća, koji ima "čiste" papire.

Za kraj treba podvući da su igračima isplaćene plate, čime je nova Uprava koševskog premijerligaša pokazala ozbiljnost i namjeru da se problemi konačno počnu sistemski riješavati.