Pozitiva(c) dana
0

FK Sarajevo plovi ka mirnijim vodama

Sarajevo-x.com
Foto:Fotoservis.ba
Foto:Fotoservis.ba
Nakon izuzetno turbulentnog kraja prošle godine, stanje u FK Sarajevo postepeno se stabilizuje nakon imenovanja novog Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Amirom Rizvanovićem, uglednim biznismenom i direktorom Vakufske Banke.

Članovi novog UO su u Titovoj 38b zatekli katastrofalno stanje, nepostojanje nikakvog sistema i više od četiri miliona KM duga, ali su obećali da će pokušati učiniti sve što je u njihovoj moći da takvo stanje barem privremeno saniraju, a potom krenu u ozbiljnu i sistematsku reorganizaciju čitavog kluba.

Nova uprava unijela optimizam u svlačionicu FK Sarajevo

Za razliku od svog prethodnika Zijada Blekića, Rizvanović je u svojim istupima prizeman i realan, bez velikih obećanja, svjestan situacije u kojoj se klub nalazi, ali sa znanjem i voljom da stvari izvede na čistac i riješi problem koji su nagomilavani decenijama.

Rad UO na svojoj koži su prvo osjetili igrači, kojima je isplaćen dio zaostalih plata i rata ugovora. Igračima su obezbijeđene i pripreme u Antalyji, što je još jedan pozitivan potez. Isplatama dugovanja, atmosfera u svlačionici je "živnula", o čemu svjedoči i izjava Branislava Arsenijevića, koji je istakao da na nastavak sezone gleda sa mnogo optimizma.

Upražnjeno mjesto sportskog direktora privremeno je popunio Edim Hadžialagić, član šampionske generacije FK Sarajevo iz 1985. godine, koji je već prionuo na posao i krenuo u potragu za adekvatnim pojačanjima.

Pred novim UO i predsjednikom Rizvanovićem ostao je još jedan, veliki, ključan zadatak. To je sistematizacija radnih mjesta i raspisivanje konkursa za sve pozicije u klubu. Jednostavnije rečeno, uklanjanje Nihada Baljka i Mirsada Alihodžica sa pozicija direktora FK Sarajevo i sekretara SD Sarajevo, preko čijeg se računa odvijaju sve finansijske transakcije u bordo klubu. Time bi bio ispunjen i jedini zahtjev najvatrenijih navijača FK Sarajevo.