Hat-trick s klupe
27

Haalandov debi iz snova ima jednostavnu pozadinu: Ne znam zbog čega, ali sam opušten

K. H.
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Supertalentovani Norvežanin Erling Haaland imao je debi iz snova u dresu Borussije Dortmund, a u prvom nastupu za ovaj njemački klub on je postigao hat-trick.
Haaland je početkom 2020. godine zvanično prešao iz Salzburga u Borussiju za 21 milion eura, a samo tri minute nakon što je ušao na teren u meču protiv Augsbruga, postigao je prvi gol za svom tim. U nastavku meča postigao još dva kojima je kompletirao hat-trick, a ono još bitnije, svom timu je donio veoma važnu pobjedu.

Haaland je nakon meča rekao da je sretan zbog sjajnog prvog dana u dresu novog kluba te je otkrio da se osjeća opušteno.

"Bio je ovo izuzetno dobar dan i sretan sam. Jako sam opušten, ne znam zbog čega, a moram reći da sam došao u fantastičan klub te da imam sjajne saigrače koji su pored toga dobri ljudi. Došao sam u Borussiju kako bih postizao pogotke tako da je ovo bio baš dobar debi za mene", kazao je Haaland nakon meča.

Pohvale na račun svog saigrača imao je i kapiten Borussije Dortmund Marco Reus koji se osvrnuo na sjajan debi bivšeg igrača Salzburga, a slično je uradio i Pierre-Emerick Aubameyang koji je također na debiju postigao hat-trick.

"To su dvije uspješne priče o postignutim golovima. Haaland je imao fantastičan prvi dan i ostavio je dobar utisak", kazao je Reus.