Sjajni Norvežanin
2

Spektakularan debi Haalanda u Njemačkoj, ušao s klupe i postigao hat-trick za preokret

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Supertalentovani Norvežanin Erling Haaland lijepim pogotkom debitovao je za Borussiju Dortmund u meču Bundeslige protiv Augsburga samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Haaland je početkom 2020. godine zvanično prešao iz Salzburga u Borussiju, a da će biti veliko pojačanje za njemački tim, pokazao je već u trećoj minuti koju je proveo na terenu kada je postigao prvi pogodak.

Sancho je s lijeve strane dodao loptu Haalandu, a ovaj Norvežanin preciznim udarcem lijevom nogom matirao nemoćnog golmana Augsburga i tako smanjio prednost domaćeg tima, da bi nedugo nakon toga Sancho pogodio za 3:3 i vratio svoj tim u igru.

[TWITTER]1218561537599852544[/TWITTER]

Haaland je tako na najbolji mogući način započeo karijeru u Njemačkoj, a nema sumnje da će ovaj sjajni napadač u budućnosti biti veliko pojačanje za Milionere.

[TWITTER]1218564356612509702[/TWITTER]

Da je riječ o nevjerovatnom igraču, Haaland je potvrdio i u 71. minuti kada je postigao svoj drugi pogodak i tako donio veliki preokret Borussiji, mada mu je u drugoj situaciji bio znatno lakši zadatak, da bi u 79. minuti postigao i treći pogodak i tako kompletirao hat-trick.

Borussia je na kraju slavila rezultatom 5:3, a u preostalim mečevima zabilježeni su sljedeći rezultati:

Fortuna Dusseldorf - Werder 0:1 Koln - Wolfsburg 3:1 Hoffenheim - Frankfurt 1:2 Mainz - Freiburg 1:2

Tabela: