Oscar Tabarez
0

"Gurala nas je neka sila"

Totalsport
Oscar Tabarez (Foto: AP)
Oscar Tabarez (Foto: AP)
Sasvim očekivano, velika je euforija vladala u prvim izjavama iz urugvajskog tabora nakon plasmana u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi.

U dramatičnim okolnostima Urugvaj je nakon izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu svladao Ganu (4-2) nakon što je osnovni dio utakmice, kao i produžeci, završio rezultatom 1-1.

No, u sudijskoj nadoknadi produžetka Gana je imala priliku s bijele tačke, nakon što je Luis Suarez rukom izbio loptu s gol-crte, ali Asamoah Gyan je pogodio prečku. U pucanju penala Urugvajci su se pokazali vještijima i u utorak će u Cape Townu protiv Nizozemske loviti ulazak u finale.

"Svi smo iznimno uzbuđeni. Ovi su momci zaslužili sve što su uradili. Danas nismo igrali dobro, ali čini se da nas je neka sila gurala, vjerovatno je to bila sila snage i jedinstva ovih momaka", kazao je nakon utakmice urugvajski selektor Oscar Tabarez.

"Ovo je nevjerovatno. Neka se ljudi zabavljaju i uživaju u ovome, a mi ćemo se odmoriti i pripremiti za utorak", dodao je Diego Forlan, strijelac pogotka u regularnom dijelu u takmice.

Strijelac odlučujućeg, pak, pogotka iz penala, Sebastian Abreu je naglasio:

"Ušli smo u historiju, među četiri smo najbolje ekipe svijeta. Ako sam odozgo bio blagoslovljen da pomognem Urugvaju, onda je to bila dobrodošla pomoć!"