Suarez o svom potezu
0

"Bila je to moja verzija 'Božije ruke'"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uz nevjerovatno ispisani scenarij nogometaši Urugvaja su se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Južnoafrička Republika.

U posljednjoj minuti drugog produžetka Urugvaj je visio o tankoj niti. U 120. minuti je napadač Urugvaja Luis Suarez odbranio prvi udarac Ganaca prema urugvajski vratima, ali je potom, u nastavku akcije, rukom zaustavio siguran pogodak.

Time je prouzročio jedanaesterac, ali i dobivanje crvenog kartona, ali kasnije se ispostavilio da je time održao svoju ekipu na životu i pogurao ih prema polufinalu.

Naime, Gyan je promašio pobjedu, a potom je Urugvaj slavio s 4-2 tokom izvođenja udaraca s bijele tačke.

"Nisam imao izbora, morao sam reagovati rukom. Bio je to kraj utakmica, mogući kraj našeg Svjetskog prvenstva. Bila je to, zapravo, moja verzija 'Božije ruke'", rekao je Luis Suarez, strijelac tri pogotka na ovom Mundijalu za Urugvaj koji time neće nastupiti u polufinalu protiv Nizozemske.

"Kada sam vidio da Gana nije postigla penal u 120. minuti bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Osjećao sam se ponosnim i predosjećao sam tada da idemo dalje", završio je Suarez.