Nogomet
0

Guardiola: Zadovoljstvo Milana je nama veliki kompliment

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Trener Barcelone Pep Guardiola nakon 0-0 kod Milana u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka izrazio je zadovoljstvo igrom i dominacijom svojih nogometaša.

Iako nisu uspjeli postići pogodak na San Siru Guardiola je zadovoljan prikazanim, istaknuvši da su na terenu bila devetorica igrača poniklih upravo u Barceloni.

"Igrali smo dobro, držali loptu u posjedu i dominirali cijelim susretom. Na poluvremenu sam rekao igračima neka ne ulaze u preveliki rizik, ali su oni uprkos tome uputili 17 udaraca prema golu Milana. Predstavili smo se u dobrom svjetlu s našom prepoznatljivom igrom, a veliki jekompliment kada nakon takve utakmice iz redova sedmerostrukog evropskog prvaka Milana kažu da su zadovoljni utakmicom", izjavio je Guardiola, koji je potom baš kao i kolega mu na klupi Arsenala Arsene Wenger kritizirao domaćine zbog lošeg terena.

"Milan bi nešto morao poduzeti po tom pitanju. Mi ćemo uvijek igrati gdje nam se kaže, ali mislim da ni Milan niti Inter ne žele igrati na ovakvom terenu. To je loše za spektakl kakav želimo pružiti gledateljima. Ipak, mi kao ekipa koja želi još jednom biti evropski prvakom moramo nadići ovakve probleme", dodao je trener katalonske ekipe koji nije poput svojih igrača Carlesa Puyola i Victora Valdesa želio komentirati sučevu odluku kod dvije sporne situacije gdje su gostujući nogometaši tražili jedanaesterac.

"Ukoliko nam sudija nije dodijelio kaznene udarce onda znači da ih on nije vidio i to je sve", kratko je rekao Guardiola.