Nogomet
0

Guardiola: Velika je čast pobijediti na San Siru

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Trener evropskog nogometnog prvaka Barcelone, Josep Guardiola, izjavio je da se osjeća ponosnim što je imao tu čast savladati Milan (3-2) na San Siru u utakmici 5. kola grupe H Lige prvaka.

Guardiola je bio iznimno zadovoljan igrom svoje ekipe na San Siru, te je uvjeren da s takvom igrom njegova ekipa konkurira za sve trofeje ove sezone.

"Bila je čast pobijediti tako veliku ekupu poput Milana na stadionu San Sira. Drago mi je da su svi koji su gledali utakmicu u istoj uživali", rekao je španski stručnjak nakon susreta.

"Ponosni smo na svoj uspjeh. Moji igrači su od prve minute išli na pobjedu i vidio sam puno stvari zbog kojih me raduje budućnost. Ponovit ću još jednom da se natječemo u svim natjecanjima i da ćemo pokušati osvojiti pokoji trofej", zaključio je Guardiola.

Strijelac, pokazalo se, pobjedničkog pogotka, Xavi, istaknuo je veliku važnost ove pobjede nad prvakom Italije.

"Malo smo bili "šepavi" u prvom poluvremenu. Napadali su nas i dobro nas čuvali. Bilo je to zabavno poluvrijeme za gledatelje, prepuno prilika", rekao je Xavi.

"Međutim, pobjeda nam donijela prvo mjesto u grupi što je ispunjenje zacrtanog cilja uoči sezone", veli Španac.

Xavi je pobjedu posvetio pomoćnom treneru Titu Vilanovi koji je uspješno operirao tumor na parotidnoj žlijezdi.

"Pobjedu posvećujem Titu i njegovoj porodici. Nedostajao nam je večeras", zaključio je Xavi nakon utakmice.

S one druge, poražene strane, Kevin Prince Boateng smatra da nisu imali sreće i da su zbog toga poraženi od Barcelone. Međutim, ističe da su ipak poraženi od najbolje ekipe na svijetu.

"Igrali smo jako dobro. Barcelona je velika ekipa, ali mi smo bili bez sreće. No, najvažnija stvar je bila kvalificirati se za daljnju fazu takmičenja", rekao je Ganac.

"Ekipa trenera Pepa Guardiole je najbolja na svijetu, ali danas ste mogli vidjeti da nismo ni mi daleko od tog njihovog svijeta", zaključio je Boateng.