Sipao hvalospjeve
0

Guardiola otkrio ko je neočekivanog junaka Građana besplatno doveo u City

N. M.
Stefan Ortega (31) neočekivani je junak Manchester Cityja nakon što se proslavio nevjerovatnim odbranama na utakmici protiv Tottenhama u utorak navečer.
City je savladao Tottenham 2:0, a Ortega je "skinuo" dva zicera igračima Pijetlova pri vodstvu Građana od 1:0.

Da sve bude još nevjerovatnije, Ortega je u igru ušao s klupe jer je Guardiola odlučio s terena izvesti Edersona, koji je, iako povrijeđen, želio nastaviti meč.

Ortega je odbranio dvije situacije jedan na jedan Sonu i Kuluševskom, a Guardiola je sipao hvalospjeve na njegov račun poslije utakmice.

"On ovo radi otkako je došao u klub. Već smo ranije vidjeli kakva je klasa od golmana. Izvodi neke nevjerovatne odbrane i radi to često. Spasio nas je večeras, inače bi Arsenal bio šampion. Ortega je jedan od najboljih golmana koje sam vidio u životu u situacijama 'jedan na jedan'", rekao je Guardiola.

Španac je otkrio i ko je najzaslužniji za Ortegino dovođenje na Etihad, a radi se o Xabieru Mancisidoru, treneru golmana Cityja.

"Naš trener golmana Xabier Mancisidor je napravio nevjerovatnu stvar kada je izabrao da ga dovede", dodao je Guardiola.

Ortega je u City stigao iz Arminije iz Bielefelda, a interesantno je da za transfer Građani nisu platili ni centa jer je Nijemcu tada istekao ugovor s njemačkim klubom.