Povukao se sa scene
93

Prepoznajete li pjevača iz Mostara koji je nekada žario i palio scenom? Posvetio se vjeri i porodici

I. S.
Foto: Pixsell/Željko Hladika
Foto: Pixsell/Željko Hladika
Možete li prepoznati pjevača rođenog u Mostaru koji je nekada žario i palio scenom? Davno je odlučio napustiti scenu i posvetiti se vjeri i porodičnom životu.

Riječ je o Rafaelu Dropuliću Rafi, koji je 2003. godine pobijedio u hrvatskom showu Story Supernova Music Talents. Odrastao je u Pločama, a onda se preselio u Zagreb. Nakon pobjede u spomenutom showu je objavio hit singl "Ja sam Rafo", 2005. je izdao album pod nazivom "Mangipe".

Pobijedio je 2008. u reality showu Farma. Duže vrijeme je radio u zagrebačkom Odjelu za turizam u upravi Grada Zagreba, a kasnije je prešao u Odjel za poduzetništvo.

On više nije dio javne scene te je izgubio kontakt s bivšim kolegama iz muzičkog svijeta. No, napravio je izuzetak zbog koncerta duhovne muzike pod nazivom Progledaj srcem koji se nedavno održao u Zagrebu.

Nastupio je s Alanom Hržicom, sestrama Ivanom i Marijom Husar i drugima. Ranije je govorio o tome kako je spoznao vjeru.

"Na svim mjestima na kojima sam tragao, nigdje nisam osjetio puninu, uvijek mi je nešto nedostajalo. Moj tadašnji cimer je imao brojne knjige o katoličkoj vjeri i mene je to sve više počelo zanimati. Otišao sam s njim i na misu i upravo zahvaljujući njemu, meni je polako 'dolazila' istina na svoje i u jednom trenutku samo mi je sjelo: Isus - to je to", kazao je u emisiji "More milosrđa".

Dodao je da je nakon pobjede u showu Story Supernova Music Talents postao uzor mnogim mladim ljudima i da je tada počeo moliti Boga da ga "popravi".

"Na tom vrhuncu popularnosti, misao mi je bila da ja dugujem Bogu tu slavu koju sam doživio. U trenutku kada sam proglašen pobjednikom nisam osjećao euforiju, već sam se u punoj svjesnosti molio Bogu: 'Bože, smiluj mi se. Znam da ovo ne zaslužujem. Popravi me, učini me boljim čovjekom.' Nekoliko mjeseci nakon toga na internetu sam pronašao seminar posta, molitve i šutnje u Međugorju i to me u sekundi oduševilo i pomislio sam: 'Pa gdje si dosad?'. U tih sedam dana u Međugorju sam doživio svoje pravo obraćenje i tu sam napravio životnu ispovijed", naveo je.