Pobjeda Građana 2:0
3

Guardiola razočaran igrom Dinama, Daily Mail sramno ocijenio prvaka Hrvatske

K. H.
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je nakon pobjede svog tima protiv Dinama rezultatom 2:0 u meču 2. kola grupne faze Lige prvaka rekao da je njegov tim u ključnim trenucima bio strpljiv, zbog čega je na kraju osvojio tri boda, a veoma ružan komentar o Dinamu imao je britanski Daily Mail.

Guardiola je rekao da se Dinamo branio veoma dobro, ali da nisu željeli igrati nogomet i da su sav fokus stavili na odbranu svog gola.

"Dinamo se branio veoma dobro, bili su agresivni i igrali su dobro u situacijama jedan na jedan. Deset igrača im je igralo u kaznenom prostoru i nisu željeli igrati, čekali su svoje prilike iz prekida, a mi smo bili veoma strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi koje smo napravili kroz posjed lopte i postigli smo golove za pobjedu", rekao je Guardiola.

Trener Građana imao je riječi hvale za Phila Fodena, mladog igrača Manchester Cityja koji rijetko dobija priliku za igru, najviše zbog paklene konkurencije u timu.

"Foden ima nevjerovatnu završnicu, a protiv Dinama je odigrao fantastičan meč i napravio je korak naprijed u svojoj igri. Sretan sam zbog njega, svjestan sam da zaslužuje više minuta i vjerujem da će nam u budućnosti pomoći još više", kazao je trener Manchester Cityja.

Britanski mediji Daily Mail je na ružan način opisao učešće Dinama u Ligi prvaka, a oni su napisali da je tim iz Zagreba jedan od onih koji igra ovo takmičenje kako bi uzeo novac i prodao mladog igrača.

"Za City će ova grupa biti formalnost i to je još jedan od razloga zašto bi Liga prvaka bila zanimljivija da se od prvog kola igra po nokaut sistemu. Lošu stranu Lige prvaka najbolje je oslikao Dinamo. Klub koji je osvojio 13 od posljednjih 14 naslova hrvatskog prvaka osvojio je u tom periodu samo četiri boda u Ligi prvaka do ove sezone. Pojave se, uglavnom gube, zadovoljni su tim, uzmu novac i nadaju se da će naći kupca za nekog od svojih mladih igrača. Toliko su nebitni da se UEFA-in prevodilac uopće nije zamarao prevođenjem izjava njihovog trenera Nenada Bjelice. Jedini doprinos veličini utakmice od Hrvata došao je s tribina gdje su gostujući navijači gromoglasno bodrili svoju ekipu", napisao je Daily Mail.