Nogomet
5

Guardiola: Protiv CSKA želim srušiti Barcelonin rekord

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Bayern je na gostovanju kod Viktorije Plzen, pod vodstvom Pepa Guardiole, ostvario devetu uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka i time izjednačio rekordan Barcelonin niz u takmičenju.

Katalonskom velikanu to je uspjelo u sezoni 2002/03, dok je Bayern devet trijumfa vezao krajem prošle i početkom ove sezone.

Posljednji je put Bayern propustio pobijediti svog suparnika u Ligi prvaka u uzvratnoj utakmici osmine finala prošle sezone kada je izgubio 2-0 od Arsenala u Minhenu, ali je prošao dalje zahvaljujući 3-1 pobjedi u Londonu.

Strateg bavarskog kluba Guardiola nema namjeru zadovoljiti se ovim nizom, te je najavio da će u utakmici petog kola, iako je Bayern već osigurao prolazak u nokaut fazu, tražiti i 10. pobjedu zaredom.

"Jako sam sretan zbog našeg niza u Ligi prvaka. Sretan sam da je Bayern ponovio niz Barcelone, ali svaki se čovjek nada da će iz godine u godinu postavljati nove i pomicati stare rekorde, pa tako i ja. Bit će to dodatni stimulasn u idućoj utakmici protiv CSKA", rekao je Španac, a nakon toga, kao pravi gospodin, istaknuo:

"No moram naglasiti da najveći dio zasluga u ovom nizu ima Jupp Heynckes. Ja sam samo nastavio isti".

Nakon poraza od Topnika prošle sezone Bayern je s dva puta po 2-0 savladao Juventus u četvrtfinalu, potom s impresivnim ukupnim rezultatom 7-0 kroz dvije utakmice Barcelonu u polufinalu, da bi u finalu s 2-1 savladao Borussiju Dortmund.

Ove je sezone u Ligi prvaka redom Guardiolin sastav pobjeđivao CSKA, Manchester City i Viktoriju Plzen u dva navrata.