Nogomet
1

Guardiola: Jako sam zadovoljan, ali još imamo prostora za napredak

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Trener minhenskog nogometnog kluba Bayerna, Pep Guardiola, izrazio je veliko zadovoljstvo nakon uvjerljive 3-1 pobjede nad Manchester Cityjem u sklopu 2. kola grupe D Lige prvaka.

Bayern je u potpunosti nadigrao City na Etihadu, te upisao drugu pobjedu u isto toliko utakmica. Guardiola je nakon susreta izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da ima priliku trenirati aktuelne igrače u bavarskom klubu.

"Privilegovan sam što sam ovdje i što imam priliku trenirati ove igrače. Pokazali su i danas koliko su dobri i zašto su već tri puta u posljednje četiri sezone dogurali do finala Lige prvaka. Jako sam zadovoljan prikazanim nogometom. Doći u zemlju koja živi za nogomet i onda prikazati ovakvu igru je sjajno za Bayern", rekao je bivši strateg Barcelone, te naglasio da i dalje ima dosta prostora za napredak.

"Igra u odbrani prilikom prekida je nešto što nas i dalje muči. Bili smo jako loši i tu moramo napredovati. Sretan sam zbog rezultata, ali moramo biti svjesni da ovo nije bilo finale Lige prvaka, već tek druga utakmica grupe. Idemo naprijed malim koracima. To je jedini ispravan način", rekao je Guardiola.

Njegov kolega sa suprotne strane, Manuel Pellegrini, nije mogao pronaći nijednu pozitivnu stvar u igri svoje ekipe.

"Igrali smo jako, jako loše. Ovo nije ekipa koju smo gledali posljednjih sedmica u Premierligi. Nismo držali posjed lopte i nismo uradili ništa čime bismo zaslužili bolji rezultat. Bayern je bio bolji i zasluženo je slavio. Moramo to priznati, zasukati rukave i nastaviti naporno raditi", rekao je čileanski stručnjak.