Nogomet
16

Guardiola: Naučili smo lekciju, ponekad morate i izgubiti

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola, trener nogometaša Bayerna, vjeruje kako će domaći poraz 3-2 od Manchester Cityja u 6. kolu D grupe Lige prvaka njegovoj ekipi poslužiti kao dobra i važna lekcija.

Bayern je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta na semaforu je bilo 2-0 za domaćine nakon golova Thomasa Müllera i Marija Götzea. No, City je u periodu od 28. do 62. minute trima golovima koje su postigli Silva, Kolarov iz penala i Milner okrenuo rezultat u svoju korist.

"Dobro je i korisno saznanje da nam se može dogoditi i poraz. Naši suparnici također imaju jako dobre igrače i trenere. Počeli smo jako dobro i u prvih pola sata smo prikazali vrlo dobru predstavu. Nakon toga smo trebali bolje koristiti loptu u posjedu i naše kontranapade. Manchester City je dobra ekipa protiv koje nije dovoljno samo imati loptu u posjedu, treba s njom nešto i napraviti. U prvom dijelu nismo puno griješili, ali u prvih 10-ak minuta nastavka nismo igrali dobro. Općenito smo ipak zadovoljni. Igrali smo protiv odlične ekipe koja je pružila vrlo dobar nogomet", istaknuo je trener bavarskog sastava.

Bayern je usprkos poraza osvojio prvo mjesto u grupi, a Manchester City ide dalje kao drugi.

"Čestitke Cityju na velikoj pobjedi. Ponekad morate i izgubiti. U Bundesligi stalno pobjeđujemo, slavili smo u Manchesteru 3-1, ali sada nam se dogodio poraz i to moramo prihvatiti. Svejedno čestitam mojim igračima na učinku u Ligi prvaka. Nadam se da smo kroz ovu utakmicu shvatili koliko je teško u Evropi, da smo naučili svoju lekciju. Nismo na igralištu uvijek imali pravog igrača na pravom mjestu. Na tome moramo raditi", dodao je Guardiola.