City oštećen
18

Guardiola ogorčen na odluke VAR-a: Idite u London i pitajte "velike šefove"

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nije krio razočarenje zbog odluke sudija da u posljednjoj minuti ponište pogodak njegove ekipe protiv Tottenhama zbog čega su ostali bez pobjede protiv Prijetlova.

Manchester City je u 93. minuti postigao gol nakon kornera, lopta se odbila u noge Gabriel Jesusa koji je zakucao u gol, ali nakon dodatne signalizacije VAR-a odlučeno je da je nakon centaršuta lopta pogodila u ruku Laportea i sudija Oliver je poništio pogodak Građana.

Guardiola je nakon meča rekao da prilikom korištenja VAR-a ima previše nelogičnosti.

"Trebalo smo dobiti penal u prvom poluvremenu. Pitajte dvojicu sudija, onda idite u London i pitajte VAR i 'velike šefove'. Ja nisam VAR, ali ono je bio penal, Lamela je išao preko Rodrija i ta situacija je jasna. Možda je u tom trenutku VAR bio na pauzi za kafu, ne znam...", rekao je Guardiola.

Tu se španski stručnjak nije zaustavio, pa se vratio na identičnu situaciju iz utakmice protiv Tottenhama u Ligi prvaka prošle godine kada su Pijetlovi postigli gol koji je nakon gledanja VAR-a potvrđen.

"Zašto igranje rukom Llorentea u četvrtfinalu Lige prvaka nije ruka, a ovo Laporteovo jeste? Zašto? Moraju se razjasniti takve stvari jer šteta je što se to dogodilo u posljednjim minutama. Preživjeli smo isto ovo u Ligi prvaka, sada smo imali posljednju akciju na meču i dali smo gol. Ipak, pirajte VAR ljude", završio je Guardiola.

Manchester City nakon prva dva kola ima četiri osvojena boda, baš kao i Tottenham.