Nogomet
1

Guardiola: Napravili smo maleni korak prema naprijed

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Zadovoljan je, ali ne i euforičan bio trener Bayerna Pep Guardiola nakon što su njegovi nogometaši deklasirali HSV (4-0) u utakmici koja je trajala 60 minuta.

Bio je to polufinalni dvoboj Telekom Cupa u Mönchengladbachu, a Bavarci će u nedjeljnom finalu igrati protiv domaće Borussije. Način na koji je Guardiolina ekipa pomela Hamburžane bio je impresivan, ali bivši trener Barcelone je svjestan da je ovo samo pripremni turnir.

"Napravili smo maleni korak prema naprijed, posebno je obrana igrala dobro u smislu postavljanja i kretanja. No, ovo je samo prva faza u uigravanju. U svakom slučaju, zadovoljan sam, igrali smo dobro i ušli smo u finale. Uz to, uvjerio sam se da su stadioni u Njemačkoj čudesni i uvijek puni", istaknuo je Guardiola.

Jedan od strijelaca u subotnjoj je pobjedi bio Mario Mandžukić koji je zaigrao u startnoj postavi i ostao na terenu do 42. minute. Hoće li dobiti priliku i u finalu još nije poznato.

"Ne znam s kojom ćemo postavom igrati protiv Borussije. Moram isprobati igrače na različitim pozicijama. No, moram naglasiti da mi je Bayern omogućio nevjerovatnu ekipu. Za mene je ovo novo iskustvo, moram još puno učiti jer sam ovdje tek dvije ili tri sedmice. Treba mi još vremena, ali u ovom sam trenutku izuzetno sretan", zaključio je Guardiola.