Nogomet
0

Guardiola igračima naredio "silenzio stampa"

Totalsport
Josep Guardiola
Josep Guardiola
Trener Barcelone Pep Guardiola želi kontrolirati svaki detalj maratona "El Clasica", te je za prijeko potreban mir u vlastitoj svlačionici svojim nogometašima nametnuo zabranu razgovora sa "sedmom silom".

I uoči polufinalne utakmice Lige prvaka s Realom u srijedu igrači Barcelone nisu davali izjave za javnost, već je to učinio tek Guardiola. Nakon spomenutog susreta izjavu je uz Guardiolu dao i kapiten Carles Puyol, ali tek formalnu.

U subotu Barcelona gostuje kod Real Sociedada u sklopu 34. kola Primere, a na presici uoči susreta pred novinare je ponovo izašao Guardiola bez pratnje ijednog od svojih igrača. O samoj utakmici s Real Sociedadom bilo je najmanje govora.

"Ako pobijedio, bit ćemo blizu završnog koraka", mudro je konstatirao Guardiola čija ekipa ima osam bodova prednosti nad Realom pet kola prije kraja sezone.

Pitanja stavljena pred Guardiolu tražila su između ostalog da od njega komentira Barçinu tužbu UEFA-i zbog uvredljivih komentara Realova trenera Josea Mourinha nakon polufinalnog sraza Lige prvaka, kao i izjavu španskog selektora Del Bosquea koji je rekao da se boji da bi tenzije igrača Reala i Barce mogle narušiti atmosferu u svlačionici "furije".

"Podupirem odluku o tužbi. Ja sam zaposlenik ovog kluba i sve donesene odluke mogu samo poduprijeti. Što se tenzija tiče, mislim da i u Realu i Barceloni igraju veliki profesionalci. To se posebno odnosi na odlaske na reprezentativna okupljanja jer kako bi inače osvojili Evropsko i Svjetsko prvenstvo."