Pep Guardiola
0

"Utrka za titulu još nije gotova"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Trener Barcelone Pep Guardiola tvrdi da utrka za naslov prvaka Španije još nije završena, nakon što je njegova ekipa odigrala 1:1 s Realom u jučerašnjem derbiju španskog prvenstva.

Remijem na stadionu "Santiago Bernabeu" Barcelona je zadržala osam bodova prednosti nad Realom, šest kola prije kraja prvenstva. Lionel Messi doveo je svoju ekipu u vodstvo od 1:0 golom iz penala, a konačnih 1:1 postavio je Cristiano Ronaldo osam minuta prije kraja, također sa bijele tačke.

"Još nismo prvaci. Imamo samo osam bodova prednosti, a do kraja je još šest utakmica", rekao je Guardiola.

On je pohvalio Mourinhovu odluku da Pepe igra na sredini terena. Portugalac je, po Guardiolinom mišljenju, bio ključni igrač Reala u razbijanju napada katalonskog kluba.

"Očekivali smo nešto tako. Pepe je snažan igrač, veoma iskusan i teško ga je proći", kazao je Guardiola.

On smatra da sudija nije bio naklonjen Barceloni, za razliku od Mourinha koji je razočaran dvostrukim standardima arbitra.

Mourinho vjeruje da je Albiol prestrogo isključen te smatra da je istu kaznu zaslužio i igrač Barcelone Dani Alves nakon prekršaja nad Marcelom.

"U prvom poluvremenu bili smo izjednačeni. Pobjeda je pobjeda, a remi je remi i mi želimo iz utakmice da izvučemo ono pozitivno. Ono što želimo je isti kriterij suđenja za obje ekipe. Pravila su ista i umoran sam od igranja utakmica s igračem manje. Raul Albiol će propustiti finale Kupa zbog crvenog kartona koji nije zaslužio. Sudija je promijenio kriterij kada je odlučio da ne isključi Daniela Alvesa. Jednom bih volio igrati protiv Barcelone koja ima igrača manje", kazao je Mourinho.