Iz tabora Barcelone
0

"Bili smo bolji, Pepe je zasluženo isključen"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svi Barcelonini nogometaši, kao i trener Joep Guardiola, naglasak su nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka stavili na svoju bolju igru, a ne na isključenje Realovih Pepea i Mourinha.

"Rekao bih da smo bili superiorni Realu od prve do posljednje minute utakmice", rekao je napadač David Villa dodavši:

"Ključna je bila činjenica da su Madriđani ostali bez igrača, ali u tome ne vidim ništa sporno. Prekršaj za crveni karton bio je očit."

"Nije još gotovo, dobili smo tek prvo poluvrijeme. Moramo se pripremiti za novih vrlo teških 90 minuta."

Srednji branič Gerard Pique nakon utakmice je kazao:

"Realova taktika nas je opet razočarala. Očito Madriđani misle da je jedini njihov način suprotstavljanja Barceloni u nastojanju gušenja naše igre. Oni igraju karakterno bolestan nogomet. Opet nisu htjeli igrati, nisu ni pokušavali zadržati loptu."

"Crveni karton bio je crveni karton. Pepe je vrlo oštro ušao u putanju Danija Alvesa. Moglo je to završiti vrlo bolno po našeg igrača. Nakon toga i Marcelo je preoštro ušao u Pedra."

"Ovo je pobjeda nogometa", uskliknuo je Barcelonin playmaker Xavi:

"Želim govoriti isključivo o nogometu, a ne o Mourinhu. Odluke sudija uvijek će se osporavati. Nije to ništa novo. Bilo je, međutim, evidentno da je odluka sudije Starka glede isključenja Pepea bila ispravna. Imamo rezultat koji smo zaslužili. Bili smo ponovno superiorni. Tim smo koji želi igrati napadački nogomet i zabavljati se na terenu. U Realu se samo nadaju da ćemo pogriješiti ili zakazati. Uspjelo im je u Kupu kralja, ali ne i ovaj put."