Tužan prizor
173

Grob Ćire Blaževića još nema spomenik, godinu poslije njegove smrti sve izgleda isto

N. M.
Grob Ćire Blaževića (Foto: Pixsell/Robert Anić)
Grob Ćire Blaževića (Foto: Pixsell/Robert Anić)
Sutra će se navršiti godina od smrti Miroslava Ćire Blaževića, legendarnog nogometnog stručnjaka i "Trenera svih trenera", koji je preminuo 8. februara 2023. godine.
Hrvatski mediji su uoči godišnjice objavili video s mjesta gdje je Ćiro sahranjen prošle godine, a zanimljivo je da njegov grob u Aleji velikana na Mirogoju i dalje nije dobio spomenik.

Grob izgleda identično kao i dana kada je Ćiro sahranjen na zagrebačkom groblju, a snimak koji je objavio portal 24sata.hr možete pogledati na ovom linku.

Nedavno je obznanjeno i da je nakon Ćirine smrti došlo do razmirica u njegovoj porodici, što je on nagovještavao i prije svoje smrti te se pribojavao takvog scenarija.

Naime, nedavno je Ćirina mlađa kćerka tužila brata i majku zbog nasljedstva, koje će tako morati da bude raspodjeljeno na sudu.

Ćirina kćerka Katherina Blažević Mihalić živi u Švicarskoj sa suprugom Ivicom, njena starija sestra Barbara je na Floridi, a njihov mlađi brat Miroslav je ostao u Zagrebu.

Inače, u subotu će u školi nogometa na Maksimiru biti odigran humanitarni turnir veterana Dinama i zvijezda s hrvatske estrade, u Ćirinu čast.