Nogomet
342

Grci ljuti na Litvance: Zašto protiv Zmajeva igrate na prirodnoj travi i većem stadionu?

Klix.ba
Stadion u Kaunasu na kojem će Zmajevi igrati protiv Litvanije
Stadion u Kaunasu na kojem će Zmajevi igrati protiv Litvanije
Nogometni savez Grčke i tamošnji mediji koriste svaku priliku kako bi izvršili pritisak na Litvaniju, protiv koje reprezentacija BiH igra u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Grci se nadaju da će u toj utakmici izabranici Safeta Sušića izgubiti bodove, čime bi se otvorila prilika za prvo mjesto i direktan odlazak Helena na Mundijal u Brazilu.

Oni negoduju zbog činjenice da Zmajevi neće igrati na umjetnoj travi na stadionu u Viljnusu, već na prirodnoj travi u Kaunasu.

"Ovo je prvi put u posljednjih nekoliko godina da Litvanci donesu odluku da se jedna domaća kvalifikacijska utakmica igra na prirodnoj travi, a ne na plastičnoj, kako je to bio slučaj tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", piše grčki portal Sports Day.

Grcima također ne odgovara što su Litvanci odabrali veći stadion za posljednju utakmicu.

"Zbog toga će Bosanci imati priliku doći u većem broju bodriti svoju reprezentaciju", navodi navedeni portal.

Podsjetimo, BiH i Grčka imaju isto bodova (19) u grupi G. Zmajevi dočekuju Lihtenštajn 11. oktobra na Bilinom Polju, a četiri dana kasnije igraju u Litvaniji. U isto vrijeme, Grci dočekuju Slovačku i Lihtenštajn.

Ukoliko izabranici Safeta Sušića žele direktno na Svjetsko prvenstvo, a da ne ovise o rezultatima Grčke, moraju dobiti obje predstojeće utakmice.