Nogomet
4

Graovac: Ako prođemo Legiju, s Olimpijom bismo se mogli nositi

Piše: D. B.
Daniel Graovac
Daniel Graovac
Aktuelni prvak BiH Zrinjski danas je nakon žrijeba u Nyonu saznao moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka, a to su Trenčin i Olimpija. Za susret s jednim od ova dva kluba Plemići moraju eliminisati Legiju. Defanzivac Plemića Daniel Graovac se nada da će protivnik, ukoliko mostarski klub prođe u 3. pretkolo, biti slovenska Olimpija.

"Iskreno, više bih volio Olimpiju, jer je Trenčin dosta kvalitetnija ekipa. Pokazali su to u prvoj utakmici u kojoj su kao gosti savladali Olimpiju. Također, s Olimpijom smo igrali ranije i definitivno se s njima možemo nositi", izjavio je Graovac.

Razumljivo, Mostarci razmišljaju samo o uzvratu s Legijom, posebno jer im rezultat prve utakmice odigrane u Mostaru (1:1) ne ide u prilog. Ipak, oni se ne predaju.

"Legija je vrhunska ekipa koja nema puno slabosti. Mi idemo s namjerom da odigramo što bolji meč i nadamo se čudu. Naši momci su u prvoj utakmici pokazali da mogu parirati ekipi koja je realno kvalitetnija. Smatram da nismo bez šansi iako Legija ima bolji rezultat. Ipak, nadamo se da ćemo uspjeti", rekao je nogometaš Zrinjskog.

On već neko vrijeme ima problema s povredom stopala, zbog koje je pauzirao dva mjeseca. Treninzima se vratio prije sedam dana.