Nogomet
0

Golman "elfa" dobio zeleno svjetlo za SP

Totalsport
Rene Adler (Foto: AFP)
Rene Adler (Foto: AFP)
Rene Adler (25) zadobio je frakturu rebra u utakmici 31. kola njemačkog nogometnog prvenstva u gostujućem porazu njegovog Bayer Leverkusena kod Stuttgarta 2-1 i postojala je sumnja da bi pod upitnik mogao doći njegov nastup na SP-u.

Sada je takva sumnja odagnana i stručni tim u čijem su sastavu bili Bayerov ljekar Achim Münster, ljekar Njemačkog nogometnog saveza Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfarth i specijalista dr. Ludwig Seebauer odobrili su njegov povratak na teren.

"Medicinski gledano, nemam nikakvih teških problema i sljedeće sedmice ću se vratiti treninzima. Vidjet ćemo kako ću se osjećati iz dana u dan, pa ćemo razumno i smireno donijeti odluku o mom povratku", rekao je Adler. Do kraja sezone u njemačkom prvenstvu ostala su tri kola, a četvrtoplasiranom Bayeru su preostale utakmice protiv Hannovera (danas), Herthe (1. maja) i Borussije Mönchengladbach (8. maja).

Adler je svoj status prvog golmana "elfa" kod Joachima Löwa izborio odlaskom u penziju Jensa Lehmanna i tragičnom smrću Roberta Enkea, te je branio redovno u kvalifikacijskim dvobojima za SP.