Nogomet
0

"Elf" bez Adlera i Rolfesa na Svjetskom prvenstvu

Totalsport
Rene Adler (Foto: AP)
Rene Adler (Foto: AP)
Njemačka nogometna reprezentacija zadobila je težak udarac uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici (11. juna - 11. jula). Ostala je bez prvog golmana Renea Adlera.

Čuvar mreže Bayera iz Leverkusena slomio je rebro u utakmici 31. kola njemačkog nogometnog prvenstva u gostujućem porazu svoga kluba kod Stuttgarta (2-1).

Iako se u prvom trenutku činilo da će se oporaviti na vrijeme za nastup na svjetskoj smotri, a u prošlom je kolu Bundeslige čak i branio protiv Herthe (1-1) s posebnim zaštitnim prslukom, u utorak je Adler objavio da se mora podvrgnuti operaciji.

Svoju je odluku saopćio i selektoru Joachimu Löwu koji sada mora pronaći novu reprezentativnu "jedinicu". Po svoj prilici, to će biti ili Werderov vratar Tim Wiese ili Schalkeov Manuel Neuer.

"Otkazivanje nastupa na SP-u je bila najteža odluka u mom životu. Bol je prevelika i u takvom bi stanju bilo neodgovorno igrati", izjavio je 25-godišnji Adler za Bild.

No, to nije jedina loša vijest koju je Löw dobio u utorak. Svega nekoliko sati ranije nastup na SP-u je otkazao i Adlerov klupski saigrač Simon Rolfes. No, ta vijest i nije preveliko iznenađenje budući da je 28-godišnji veznjak gotovo cijelu sezonu izvan pogona zbog povreda.