Posjetio Sarajevo
48

Gojak: Nedostajalo nam je sreće u kvalifikacijama, ali možemo se plasirati na Euro

N. K.
Delegacija zagrebačkog Dinama koju su činili trener Nenad Bjelica, Španac Dani Olmo i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak posjetila je danas Sarajevo povodom otvaranja međunarodnog simpozija i prvog festivala sportskog filma Simposar 2019.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine vjeruje kako naša reprezentacija može napraviti iskorak u baražu za Evropsko prvenstvo i izboriti plasman na EURO.

"Naravno da možemo, ja sam uvijek i govorio da nam je u nekim utakmicama nedostajala jedna doza sreće. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo. Ko god bude selektor će sa nam sa svojim stručnim štabom pokazati sve njihove mane i prednosti. Nadam se da ćemo te mane iskoristiti na terenu i da ćemo proći dalje", rekao je Gojak.

Dinamo će u narednom kolu prvenstva igrati protiv Varaždina, a duel s Manchester Cityjem u Ligi prvaka Gojak je okarakterisao kao historijiski za ekipu Modrih.

Gojak je dobio i priznanje Simposara za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine u 2019. godini.

"Sretan sam zbog priznanja i ovo je veliki motiv za dalje. Sretan sam što sam u društvu naših velikih nogometaša, Edina Džeke i Miralema Pjanića", rekao je Amer Gojak.