Nogomet
0

Giroud: Odahnuo sam kad smo u baražu izbjegli Portugal

Totalsport
Olivier Giroud (Foto:AFP)
Olivier Giroud (Foto:AFP)
Francuski reprezentativni napadač Olivier Giroud osjetio je olakšanje kada je saznao da njegova selekcija u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće igrati protiv Portugala.

Žrijeb u Cirihu odredio je da će Francuzi svoju šansu za odlazak na Mundijal u Brazil tražiti u dvjema utakmicama protiv Ukrajine. Ostali potencijalni suparnici Tricolora bili su Portugal, Hrvatska i Grčka, a očito je kako je Giroud daleko najviše strahovao od Portugala.

"Odahnuo sam kada sam čuo da smo izbjegli Portugalce, jer s njima nikada ne znate. Ukrajinu dobro poznajemo jer smo već igrali protiv nje nekoliko puta. Bit će puno pritiska u te dvije utakmice, ali mi možemo proći i hoćemo, jer silno želimo igrati u Brazilu. Također mi je drago što drugu utakmicu igramo kod kuće, ali treba nam solidan nastup u prvoj utakmici u Ukrajini u kojem ne smijemo primati golove", rekao je Giroud.

Zadnji dvoboj ove dvije selekcije su imale na Evropskom prvenstvu prošle godine kojem je Ukrajina bila jedan od dva domaćina. Tom prilikom su Francuzi slavili pobjedu 2-0.

"Imamo dobre rezultate protiv Ukrajine, uključujući i taj s Evropskog prvenstva. No, moramo biti oprezni jer Ukrajinci imalu mlade, talentovane igrače. Ući ćemo u te dvoboje s punom koncentracijom, ali i puno samopouzdanja", zaključio je Giroud.