Nogomet
12

Ronaldo: U baražu izbjeći Francusku

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Skromnim domaćim remijem protiv Izraela 1-1 u kvalifikacijskoj F grupi za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Portugala praktično je izgubila izglede za izravni plasman na Svjetsko prvenstvo, pa se njen kapiten i najbolji igrač Cristiano Ronaldo već okrenuo dodatnim kvalifikacijama.

Portugalci su golom Coste iz 27. minute vodili u Lisabonu protiv Izraela sve do 85. minute, kada je Ben Basat postavio konačni rezultat nakon kiksa domaćeg golmana Ruija Patricija.

Portugal zaostaje za vodećom Rusijom tri boda i gotovo je sigurno da će morati u dodatne kvalifikacije.

"Moramo popraviti igru u mnogim aspektima. Izrael je imao dva autobusa iza lopte, a nama je u takvim uvjetima bilo teško postići gol. Bili smo apatični u drugom poluvremenu, čak bih rekao i pospani. Nismo izgledali dobro. Povremeno nam je nedostajalo zrelosti, možda i zbog toga što smo nastupili s dosta mladih igrača".

Ostao je zakopčan na tvrdnju kako je u sudijskoj nadoknadi namjerno zaradio žuti karton zbog prigovora, radi kojeg će propustiti praktično nevažnu utakmicu protiv Luksemburga u zadnjem kolu, te sigurno biti dostupan za obje utakmice u dodatnim kvalifikacijama.

"Ne mogu govoriti o tome, jer FIFA obraća puno pažnje na te situacije. Doigravanje je najvažnije, ne želim ga propustiti! Bit ću dostupan u obje utakmice doigravanja", rekao je napadač Real Madrida.

Otkrio je i s kojom selekcijom se nikako ne bi želio susresti u te dvije utakmice.

"Francuska je najjači suparnik od svih s kojima se možemo suočiti. Oni su jedina ekipa protiv koje ne bih volio igrati!"