Nogomet
0

Giggs produžio ugovor s Manchester Unitedom

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AP)
Ryan Giggs (Foto: AP)
Velški veteran Ryan Giggs (37) potpisao je jednogodišnje produženje ugovora s Manchester Unitedom, klubom čije boje brani od početka svoje profesionalne karijere 1990. godine.

Već i ranije Giggs je najavio da želi odigrati još barem jednu sezonu u dresu „crvenih vragova“, a sada je došla i službena potvrda iz kluba s Old Trafforda da se to i dogodilo.

Sljedeća će sezona tako biti 21. u dresu Uniteda za ovog neuništivog lijevonogog Velšanina. U tom je periodu postigao 158 golova u 862 nastupa, a pritom je osvojio 11 premierligaških naslova, četiri FA Cupa, tri Liga kupa, dvije Lige prvaka i jedan UEFA-in superkup.

"Kada opisujete Ryana Giggsa ponestaje vam riječi. On je nevjerojatan igrač i divan čovjek. Imati želju i sposobnost u njegovim godinama igrati na tako zahtjevnoj poziciji, za to treba nešto posebno. I dalje su njegove izvedbe na razini onih za najboljeg igrača utakmice i njegovo je iskustvo vitalno za mlade igrače u našoj ekipi", objasnio je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

"Oduvijek sam želio igrati za Manchester United i imao sam tu sreću da to činim već 20 godina. Sjajno je znati da i dalje doprinosim timskom uspjehu", komentarisao je Giggs, koji je ove sezone nastupio u 17 premierligaških utakmica i u tri ogleda Lige prvaka.