Ryan Giggs
0

"Igrat ću i sljedeće sezone"

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AP)
Ryan Giggs (Foto: AP)
Neuništivi velški veteran u redovima Manchester Uniteda Ryan Giggs (37) javno je potvrdio da će i sljedeće sezone braniti boje Manchester Uniteda, kluba u kojem igra od početka svoje profesionalne karijere 1990. godine.

"Zaista sam sretan što igram u ovom trenutku i uživam u nogometu jednako kao i prije. Rekao sam i ranije da ću nastaviti ako ću uživati igrajući, a to je slučaj. Sjest ćemo i dogovoriti se, a mogu reći da se zaista veselim što ću igrati i sljedeće godine", rekao je za klupsku televiziju Giggs, koji je prošlog vikenda odigrao svoju jubilarnu 600. prvenstvenu utakmicu u karijeri za United (ukupno 856 u svim takmičenjima).

"Ne znam tačno kada ćemo sve i službeno razriješiti. Bio sam prilično opušten po tom pitanju tokom godina, a obično se sve pripremi i potpiše vrlo brzo", dodao je Velšanin, kojem aktuelni ugovor s "crvenim vragovima" ističe na kraju sezone.

Komentirao je najtrofejniji igrač engleskog nogometa i svoj odnos s legendarnim škotskim menadžerom Alexom Fergusonom pod kojim je osvojio sve svoje trofeje u klubu s Old Trafforda, između kojih i 11 premierligaških naslova, četiri FA Cupa i dvije Lige prvaka.

"Puno razgovaramo i jako smo iskreni jedan s drugim. Kaže mi kada neću igrati i prvi je koji mi kaže kada ne igram dobro ili mi forma nije dobra. Imamo sjajan odnos i to je jedan od razloga zašto još uvijek igram".

Vijest o Giggsovom produženju aktivne karijere oduševljeno je dočekao i Ferguson:

"Nevjerovatan je. Razgovarao sam s njim neki dan i rekao mi je da želi igrati još jednu godinu. Mogao bi igrati možda još i dvije godine, tko zna, jer je fizički sjajno pripremljen. On je jako sretan što će igrati sljedeće godine i to je dobra vijest, za njega i za nas".