Uoči mančesterskog derbija
231

Giggs: Liverpool je za nas veći rival nego City

Totalsport
Ryan Giggs
Ryan Giggs
Uoči prvog ovosezonskog mančesterskog derbija, nedjeljnog meča Cityja i Uniteda na Etihadu u sklopu 16. kola Premierlige, legendarni nogometaš "crvenih vragova" Ryan Giggs dolio je ulje na vatru.

Iako trenutna situacija na tabeli sugerira da će upravo United i City voditi tijesnu bitku do kraja sezone za naslov prvaka, slično kao i prošle sezone, Giggs insistira kako meč protiv "građana" nije najveći derbi za najtrofejniji engleski klub.

"To ne znači ništa ekstra samo zato što je riječ o Cityju. Liverpool je oduvijek bio naš najveći rival za mene. To je uvijek bio najveći test", rekao je Giggs, koji je vlasnik rekordnih 35 nastupa u okršajima protiv gradskog rivala Cityja.

"Postoje različiti rivaliteti. Arsenal je bio briljantna ekipa i imali smo neke ljute bitke s njima. Chelsea je također bio briljantna ekipa pod Mourinhom i sada je City također dobra ekipa. Dodatna je dinamika što su nam tu na kućnom pragu. Ali mi i dalje želimo osvojiti prvenstvo bez obzira protiv koga se takmičimo."

"S obzirom na novac koji je City potrošio posljednjih godina i s obzirom na dovedenu kvalitetu, derbi je postao sve veći i veći. Dvije utakmice protiv njih prošle sezone donijele su razliku. Nadam se da možemo ostvariti pravi rezultat i to će biti razlika pred kraj sezone", zaključio je velški veteran.