Raduje se nedjeljnom derbiju
6

Ferguson uoči derbija sa Cityjem: Volim izazove

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
U nedjelju je u sklopu 16. kola engleskog nogometnog prvenstva na rasporedu derbi između dvaju Manchestera, Uniteda i Cityja na Etihadu.

Legendarni menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson rekao je kako se jako veseli predstojećem izazovu.

"To je sjajno. Veselim se izazovima, to je ono što nas izgrađuje. Imao sam sreće da sam u svojem periodu ovdje prošao neke velike rivalitete protiv ekipa poput Liverpoola, Arsenala, Chelseaja i sada Cityja. Nema dosadnih trenutaka. Izazova nikada ne nestane", rekao je Ferguson.

Prošle je godine City "za dlaku" u doslovce posljednjim sekundama prvenstva "oteo" naslov Unitedu, a Ferguson priznaje kako mu je to teško palo.

"Nisam bio sretan što sam izgubio naslov te i dalje pričam s igračima o tome. Ali nikad me ne vodi misao o osveti, to ne funkcionira. Budimo iskreni, u ovom klubu ne možete si priuštiti poraze od bilo koga jer su posljedice velike. Kada mi izgubimo uvijek smo na naslovnicama. Navikli smo se na to, ali ne volimo gubiti, bez obzira protiv koga igramo", kazao je Ferguson.

Komentirao je škotski menadžer i kako će ispadanje iz Lige prvaka, odnosno Evropske lige (budući su završili posljednji u grupi LP) biti prednost na strani Građana u borbi za premierligaški naslov.

"Očito je to prednost na strani Cityja. Manje utakmica znači manje šansi za povrede i imat će skoro sedam dana pripremati se za utakmice. Oni imaju veliku ekipu, veću nego većina ekipa i moraju sve pokušati zadovoljiti. Za menadžera je to malo neugodno u smislu odabira prave ekipe i uključivanja svih igrača. Zato mislim da bi oni radije igrali u Evropi i to im je veliko razočaranje", zaključio je menadžer Uniteda.