Liverpool
0

Gerrard: Idemo sad barem osvojiti Europa ligu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prvi put nakon sezone 2002/2003 nogometaši Liverpoola napuštaju natjecanje u Ligi prvaka nakon prve faze natjecanja, one u skupini.

Ishod je to raspleta u E skupini natjecanja. Fiorentina je domaćom pobjedom (1-0) nad Lyonom skupa s Francuzima osigurala osminu finala. Liverpoolu, koji je identičnim rezultatom slavio u Debrecenu, ostaje Europa liga.

  • Naravno da smo razočarani. Odigrali smo fantastično večeras i uspjeli pobijediti. Svejedno nam nije dovoljno. Sada nam predstoji nastavak natjecanja u Europa ligi. Pokušat ćemo je osvojiti - izjavio je kapetan engleske momčadi Steven Gerrard dodavši:

  • Priliku za glavnom nagradom ovaj smo put propustili. Razočaravajuće je igrati u Europa ligi, ali moramo to prihvatiti i pokušati osvojiti to natjecanje. Bit će to jedina utjeha.

Trener Rafael Benitez potpisuje svoj najveći europski neuspjeh otkako je došao u klub (sezona 2004/2005). Nikad nije završio natjecanje u Ligi prvaka ujesen.

  • Ovo je vrlo frustrirajuće, no svatko mora nastaviti svoj posao, pa tako i mi. Došli smo u Debrecen pobijediti i pobijedili smo, no to nam nije bilo dovoljno. Nastavljamo u Europa ligi i učinit ćemo sve da u njoj nižemo pobjede - rekao je Španjolac.