Rafael Benitez
0

"Razočarani smo, ali moramo ići dalje"

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
Menadžer Liverpoola Rafa Benitez ispraćen je zvižducima s Anfielda kao i cijela ekipa “redsa” nakon ispadanja od drugoligaša Readinga u 3. kolu FA Cupa.

Slavio je Reading 2-1 nakon produžetaka i tako produžio krizu igara i rezultata koja prati Liverpool ove sezone.

Nakon Lige prvaka i Carling Cupa ostao je klub s Anfielda bez prilike za naslov i u FA Cupu, dok se u Premiershipu nakon 20 odigranih utakmica nalazi na tek sedmom mjestu na tabeli. Jedina prilika za naslov ove sezone Liverpoolu je tako ostala Evropska liga, a Benitez koji je na klupi tima od 2004., naslov čeka od 2006. i osvajanja FA Cupa.

"Ovo je zaista loše. Svi smo jako željeli prolaz dalje i zato smo jako razočarani. Reading je naporno radio, ali bilo je puno stvari na utakmici koje mi se nisu svidjele. FA je važno takmičenje i željeli smo napredovati, ali previše smo griješili", rekao je Benitez.

Poraz od Readinga ponovo je potaknuo lavinu kritika na njegov račun, kao i glasine o mogućoj smjeni.

"Posljednja tri mjeseca svi su govorili o meni. Na kraju kao menadžer morate biti razočarani, ali i razmišljati o sljedećoj utakmici, protiv Stokea u subotu. Frustrirani smo, naravno. Svi koji vole ovaj klub su razočarani, ali moramo ići dalje i pripremiti se za sljedeću utakmicu jer će biti teška."

Kao da Benitez i ovako nije imao dovoljno problema, već su se njegova dva najbolja igrača Steven Gerrard (zadnja loža, zamijenjen na poluvremenu) i Fernando Torres (koljeno, izašao u 29. minuti) povrijedili protiv Readinga i upitni su protiv Stokea.

"Vidjet ćemo šta ljekari kažu. Obojica će morati na pretrage i znat ćemo više nakon toga", kazao je Benitez.