Zbog ratnog stanja
75

Gdje će se igrati finale Lige prvaka: Konkurišu četiri stadiona iz istog grada

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Finale Lige prvaka za 2022. godinu bilo je planirano da se odigra u Sankt Peterburg 28. maja, no izvjesno je da će UEFA nakon invazije Rusije na Ukrajinu promijeniti tu odluku i samim tim finale bi moglo biti odigrano u drugom gradu.
Prve inforamcije evropskih medija govore da bi se finale, ukoliko UEFA i zvanično oduzme Sankt Peterburgu domaćinstvo, moglo odigrati u Londonu, a da su u opticaju četiri stadiona u glavnom gradu Engleske.

Jasno, jedna od prvih opcija je da se finale igra na najpopularnijem evropskom stadionu - Wembleyju, no pored ovog kultnog stadiona u igri su još tri iz Londona i to oni na kojima igraju West Ham (Olimpijski stadion u Londonu), Arsenal (Emirates)i Tottenham.

Dalje se navodi da bi UEFA odluku o novom stadionu na kojem će se igrati finale Lige prvaka mogla donijeti već u petak, kada je zakazan vanredni sastanak svog Izvršnog odbora.

Iz UEFA-e su ranije poručuju da će se sastanak održati kako bi se ocijenila situacija i poduzele sve potrebne odluke nakon razvoja događaja između Rusije i Ukrajine u protekla 24 sata.

"Daljnja komunikacija bit će objavljena nakon sastanka Izvršnog odbora", poručili su iz Nyona.

Druga tačka vanrednog sastanka mogla bi se odnositi na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo budući da je prema ranije održanom žrijebu i rasporedu Rusija 24. marta trebala ugostiti Poljsku.