Liga prvaka
3

Gabi uoči revanša: Nikad nismo odustajali pa nećemo ni sada

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten madridskog Atletica Gabi pojavio se, kao i prije sedam dana, na konferenciji za medije uoči reavnš utakmice polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Podsjetimo, Atletico je prošle sedmice teško poražen na stadionu gradskog rivala Reala, a sada će na svom Calderonu pokušati učiniti teško moguće i okrenuti 0:3 iz prve utakmice.

"Teško je jer je pred nama još jedan duel s jako neugodnim protivnikom, ali mi nismo nikad odustajali. Moramo odigrati puno bolje. Govorim o nastupu svih igrača neovisno o poziciji na kojoj igraju. Reći ću da ne možemo postići drugi gol prije prvog. Moramo biti fokusirani na pobjedu i stvaranje pozitivnog rezultata", rekao je kapiten Atletica.

Gabi je pohvalio doprinos navijača kluba koji nisu previše oplakivali poraz iz prvog susreta.

"Nema veze što je Realova prednost tolika. Znamo da u srijedu igramo polufinale Lige prvaka i to u nama budi poseban osjećaj ponosa. Hvala svim našim navijačima koji nas iz dana u dan podržavaju i proživljavaju s nama sve uspjehe kluba. Što se same utakmice tiče, znamo da imamo motiv da se vratimo, ali svaka utakmica između Atletica i Reala je priča za sebe", podvukao je Gabi za službenu stranicu kluba.