Nogomet
0

Fulham poslao QPR korak bliže ispadanju iz Premierlige

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 31. kola engleske Premierlige nogometaši Fulhama su na svom Craven Cottageu pobijedili Queens Park Rangers s 3-2.

U vrlo sadržajnom dvoboju, začinjenom jedanaestorcima, autogolom i crvenim kartonom, Fulham je svog velikog rivala iz zapadnog Londona poslao korak bliže ispadanju. QPR je ostao na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova zaostatka za sigurnom zonom i sve je manje nade da će se uspjeti spasiti.

Fulham je poveo već u osmoj minuti nakon što je Christopher Samba u kaznenom prostoru srušio Ashkana Dejagaha, a Dimitar Berbatov realizirao udarac s bijele točke. Bugarin je 14 minuta kasnije povećao na 2-0, a u 41. je minuti Clint Hill nakon ubacivanja Johna Arnea Riisea skrenuo loptu u vlastitu mrežu za ogromnu prednost domaćih.

Ona im, međutim, umalo nije bila dovoljna za pobjedu. Adel Taarabt je u posljednjoj minuti prvog dijela preciznim udarcem izvan kaznenog prostora smanjio na 3-1, a već je u trećoj minuti nastavka dosuđen jedanaesterac za goste poslije prekršaja Giorgosa Karagounisa na spomenutom Taarabtu. Domaći golman Mark Schwarzer je, međutim, odbranio udarac Loica Remyja. Zanimljivo, QPR ove sezone u Premierligi nije iskoristio nijedan od tri jedanaesterca.

Samo dvije minute nakon promašaja s bijele točke Remy je zabio iz igre poslije lijepog proigravanja Stephanea Mbije. Nastavili su Rangersi napadati i loviti preokret, ali do izjednačenja nisu došli. Nije im pritom pomoglo ni isključenje domaćeg veznjaka Stevea Sidwella u 79. minuti.

Premierliga, 31. kolo:

Fulham - QPR 3-2 (Berbatov 8 - 11m, 22, Hill 41-ag / Taarabt 45, Remy 51)