|

Fudbal na plus 40 bez piva i golišavih navijačica

Fudbal na plus 40 bez piva i golišavih navijačica
0
S
Sarajevo-x.com
3.12.2010. u 19:15
36
komentara
0

dijeljenja
Fudbal na plus 40 bez piva i golišavih navijačica
FIFA-ina odluka o održavanju narednih svjetskih prvenstava u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine izazvala je oprečna mišljenja fudbalskih stručnjaka, novinara i navijača širom svijeta. Odluka da se SP 2018. godine odigra u Rusiji naišla je na žestoke kritike Engleza, koji su se žarko nadali novoj organizaciji, dok je odluka da Katar bude domaćin naišla na "nerazumijevanje" njemačkog selektora, ali i navijača koji osim fudbala vole žene i pivo.
Tako tiražni njemački tabloid "Bild" donosi pogled iz drugog ugla na organizaciju Svjetskog prvenstva u kataru za 12 godina. Njemački list piše da se njihovi navijači u periodu teške zime i velikih hladnoća uvijek mogu podsjetiti na SP u Južnoafričkoj Republici, dobru atmosferu, ugodne temperature i solidan fudbal, dok će u Kataru sve biti potpuno drugačije.

Dosadna pustinja

FIFA-inom odlukom nije zadovoljan ni selektor njemačke reprezentacije, prvi strijelac zlatnog gola u historiji fudbala, Oliver Bierhoff.

"Smatram da je ukupno raspoloženje u zemlji domaćinu također veoma važno. U ovom slučaju, smatram da Katar nije optimalno rješenje", rekao je nekadašnji napadač Udinesea i Milana.

"Bild" se pita očekuje li navijače koji će stići širom svijeta stići u katarsku pustinju dosadno Svjetsko prvenstvo?

Veliki problem sa kojim bi se fanovi, ali i fudbaleri mogli suočiti su ogromne temperature, koje ljeti dostižu i 40 stepeni Celzijusa. Iako su bogati šeici najavili ugradnju klima-uređaja na stadionu, temperature oko stadiona i na terenu bi ipak mogla biti nepodnošljiva.

Larissa Riquelme može zaboraviti na Katar

I to bi navijači nekako mogli podnijeti da se mogu rashladiti pivom, svojim omiljenim pićem i obaveznim navijačkim rekvizitom. Točenje i konzumiranje alkohola u Kataru je strogo zabranjeno, osim u hotelima. Očekuje se međutim da šeici malo popuste i omoguće ispijanje alkohola tokom prvenstva.

U Kataru nažalost nećemo moći vidjeti neku novu Larissu Riquelme s obzirom da je razodijevanje tabu-tema u toj zemlji. Žene se mogu skidati na plažama, dok je to na stadionima još uvijek zabranjeno.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...