Nogomet
3

FS Srbije osudio vinovnike nacionalističkih ispada u Modriči

FENA
Foto: Arhiv/Ilustracija
Foto: Arhiv/Ilustracija
Fudbalski savez Srbije najoštrije je osudio vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija BiH i Srbije.

Jučerašnji meč u Modriči prekinut je zbog uvredljivog skandiranja dijela navijača selekcije Srbije, poslije čega je sudija odlučio da pošalje igrače u svlačionicu.

Tim povodom, uime Fudbalskog saveza Srbije oglasili su se Savo Milošević, direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS i Mitar Mrkela, njegov zamjenik, prenosi B92.

"Najoštrije osuđujemo ovaj nemili događaj i šaljemo iskreno izvinjenje Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, čitavaj fudbalskoj javnosti i mladim igračima. Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dvije prijateljske utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala", poručio je Savo Milošević.

"Fudbalski savez Srbije trudi se da unapređuje i razvija dobre odnose u fudbalskom regionu. Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših susjeda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda, kako na fudbalskom terenu, tako i van njega", rekao je Mitar Mrkela.

Prilika za to je već u četvrtak, 13. marta, kada će isti akteri odigrati drugi prijateljski meč u Gradačcu.