Nogomet
0

Forlan: Agüera treba pustiti da ode

Totalsport
Diego Forlan
Diego Forlan
Napadač Atletico Madrida i urugvajske nogometne reprezentacije Diego Forlan apelovao je na vodstvo svog kluba da ispoštuje želje argentinskog napadača Sergija Agüera i pusti ga da ode.

Agüero je 2006. godine stigao u Atletico iz Independientea, a otad se isprofilirao u jednog od najtraženijih evropskih napadača za čijim su dovođenjem interes pokazali velikani poput Real Madrida, Juventusa i Manchester Cityja.

"Jedno je sigurno. Više se ne želim vratiti u Atletico. Treba mi promjena, želim udahnuti neki novi zrak", izjavio je nedavno Agüero ne ostavivši mjesta sumnji.

"Agüero je jasno rekao da ne želi ostati i njegova izjava je jasna. To je velika šteta jer je on važan igrač. Nas dvojica se dobro poznajemo i oformili smo dobar tandem, ali ja neću analizirati njegovu želju za odlaskom i govoriti da li je ona dobra ili loša. Ako je on zaista sretan odlukom koju je donio, onda je mi moramo ispoštivati i zaželjeti mu sve najbolje", rekao je Forlan koji će zaigrati protiv Agüera u četvrtfinalu Copa Americe budući će njegova reprezentacija snage odmjeriti protiv Argentine.

Aktuelni ugovor Agüera za Atletico veže do 2014. godine, a odštetna klauzula u slučaju prijevremenog raskida iznosi 45 miliona eura.