Nogomet
0

Manzano: Radije ostanak Agüera nego 45 miliona eura

Totalsport
Sergio Agüero
Sergio Agüero
Sergio Agüero je u prošloj sezoni Primere postigao 20 golova, te bio treći strijelac španskog nogometnog prvenstva iza Realovog Cristiana Ronalda (40) i Barceloninog Lionela Messija (31). Učinilo ga je to poželjnom metom mnogih klubova.

Atletico Madrid spreman je i poslovati s njima u slučaju garancije 45 miliona eura. Ideja je to koja se ne sviđa povratniku na klupu tog madridskog kluba, no španski 55-godišnji nogometni stručnjak Gregorio Manzano, svjestan je da Atletico takav novac ne može odbiti.

"Imati ili ne imati Agüera? Je li bolje 0 ili 45 milijuna eura? Radije bih zadržao nogometaša. U slučaju njegova odlaska dogovoreno je da će se taj novac utrošiti na pojačanja, dok bi u slučaju njegovog ostanka ta priča bila poput one o sinu razmetnom koji se vratio nakon nekoliko dana. Dočekali bismo ga raširenih ruku", priznaje Manzano koji je poslao i poruku klupskim navijačima nakon što su se ovi obrušili na Argentinca željnog odlaska.

"Treba biti tolerantan, pa nije on nikoga ubio. Znam da su navijači razočarani nekim njegovim komentarima i što god se dogodilo morali bismo gurnuti gorčinu po strani i pokazati mu što nam znači".