Nogomet
0

Forlan: Sretan sam u Atleticu i tu ostajem

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Urugvajski nogometni reprezentativac i napadač madridskog Atletica Diego Forlan odbacio je mogućnost za promjenu sredine u aktuelnom prijelaznom roku.

Mediji su pisali o zanimanju Tottenhama, Juventusa i Bešiktaša za 32-godišnjeg plavokosog napadača, iako je ovaj odigrao lošu sezonu u madridskom klubu i rijetko je radio ono što najbolje zna – zabijao golove. Tačnije, postigao ih je osam u 32 nastupa u Primeri, te još po jedan u Evropskoj ligi i Kupu kralja, odigravši kombinirano u ta dva takmičenja devet utakmica.

Forlan svejedno insistira na ostanku u aktuelnoj sredini, kojoj je pristupio 2007. godine iz Villarreala. Prije toga je igrao za Independiente i Manchester United.

"Jako mi se dopada novi Atleticov projekat. Ize mene je loša i teška sezona. No, imamo dobru priliku već sljedeće sezone vratiti se među najbolje klubove, u društvo kojem smo i prije pripadali. U Atleticu imam još dvije godine ugovora i planiram ih odraditi, jer sam jako sretan u ovom klubu", govorio je Forlan.

Na upit o izgledima urugvajske reprezentacije na predstojećoj Copa Americi u Argentini, Forlan je iznio mišljenje kako njegova selekcija nije favorit.

"Imamo dobru reprezentaciju, ali to nam ništa ne garantuje. Sve su selekcije na vrlo visokom nivou i bit će nam teško. No, idemo na kontinentalno prvenstvo puni nade."